Moleküler ve Tıbbi Genetik Tezli Yüksek Lisans Programı (İngilizce)

Program Sorumlusu : Dr. Öğr. Üyesi Elif Sibel ASLAN

Email : easlan@biruni.edu.tr

Bütün dünya’da, geleceğin teknolojisi olarak düşünülen moleküler ve tıbbi genetik çalışmalarına büyük miktarlarda maddi kaynaklar ayrılmaktadır. Genetik teknolojisinin hızla gelişmesi ve İnsan Genom Projesinin tamamlanmasıyla beraber biyoteknolojinin ve moleküler biyolojinin insan genetiği üzerinde uygulamaları günlük hayatımızda hızla yer bulmaya başlamış, dolayısıyla bu alandaki yetişmiş iş gücü ihtiyacı aynı hız ve paralellikte artmıştır. Moleküler ve Tıbbi Genetik Yüksek Lisans Programı bu alanda Türkiye’nin altyapısının tanımlanması ve geliştirilmesine yönelik ulusal ve uluslararası araştırmaları, planlamaları yaparak, yürütme ve değerlendirme konularında profesyonel insan gücünü yetiştirmeyi hedeflemektedir.

•Tıp, Diş Hekimliği, Eczacılık Fakültesi, Biyoloji, Moleküler Biyoloji ve Genetik, Genetik ve Biyomühendislik, Tıbbi Biyolojik Bilimler Bölümü mezunu olmak •ALES’ten başvurduğu programın türünde en az 60 puan almış olmak ya da Yükseköğretim Kurulu tarafından eş değerliği kabul edilen bir sınavdan denk bir puan almış olmak
•YDS den en az 70 puan almış olmak ya da Yükseköğretim Kurulu tarafından eş değerliği kabul edilen bir sınavdan denk bir puan almış olmak

Dr. Öğr. Üyesi Elif Sibel ASLAN, Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölüm Başkanı

Dr. Öğr. Üyesi Meryem ALAGÖZ, Moleküler Biyoloji ve Genetik Öğretim Üyesi

Prof. Dr. Yusuf ÇELİK*, Biyoistatistik ve Tıp Bilişimi Ana Bilim Dalı

Prof. Dr. Tülay İREZ*, Histoloji ve Embriyoloji Ana Bilim Dalı Başkanı

Programın 2019-2020 yılı öğrenim ücreti KDV dahil 21.175 TL’dir. Yabancı uyruklu öğrenciler için 5.750 $’dır.