İlaç Tasarımı ve Geliştirilmesi Doktora Programı

Program Sorumlusu : Prof. Dr. Süreyya ÖLGEN

Programın ana amacı İlaç Tasarımı ve Geliştirilmesi alanında doktora derecesi (PhD) almış, üniversitelerde ve ilaç endüstrisinin ihtiyacı olan ilaç keşfi, geliştirilmesi ve üretimi yapan AR-GE (Araştırma-Geliştirme) birimlerinde çalışacak nitelikli eleman yetiştirmektir.

İlaç Tasarımı ve Geliştirilmesi Doktora Programı mezunları bu alandaki doktora sonrası araştırmacı ve akademisyen gereksiniminin karşılanmasına katkıda bulunurlar.

Ayrıca bu alanda doktora derecesi alan kişiler ilaç, kimya veya kozmetik endüstrisinin eczacılık ile örtüşen alanlarında da hizmet verebileceklerdir.

Eczacılık Fakültesi Mezunu olmak veya Kimya, Organik Kimya, Farmasötik Kimya, Farmasötik Teknoloji ve Farmakognozi alanlarından birinde yüksek lisans programını başarıyla tamamlamış ve mezun olmuş olmak. ALES sınavının sayısal puan türünden en az 65 puan almış olmak. ÖSYM tarafından geçerliliği kabul edilen ingilizce Dil Sınavlarından 55 ve üzeri puan almış olmak.

Doktora

• ALES Sonuş Belgesi
  • YDS Sonuç Belgesi
  • Yüksek Lisans Diploması (Noter Onaylı)
  • Yüksek Lisans Not Durum Çizelgesi (Noter onaylı / ıslak imza / e-imza)

Doktora Yabancı Uyruklu

Prof. Dr. Süreyya ÖLGEN, Farmasötik Kimya Ana Bilim Dalı

Prof. Dr. İsmail Tuncer DEĞİM, Farmasötik Teknoloji Ana Bilim Dalı

Prof. Dr. Abdülkerim ALPINAR, Farmakognozi Ana Bilim Dalı

Dr. Öğr. Üyesi Abdulilah ECE, Farmasötik Kimya Ana Bilim Dalı

Dr. Öğr. Üyesi Seval KORKMAZ, Farmakoloji Ana Bilim Dalı

Dr. Öğr. Üyesi Nilay BEĞİÇ, Analitik Kimya Ana Bilim Dalı

Dr. Öğr. Üyesi Vildan SEYHAN, Farmakognozi Ana Bilim Dalı

Prof. Dr. Yusuf ÇELİK, Biyoistatistik ve Tıp Bilişimi Ana Bilim Dalı

Programın 2018-2019 yılı öğrenim ücreti KDV dahil 24.200 TL’dir. Yabancı uyruklu öğrenciler için 6.800$’dır.

Adınız Soyadınız

T.C. Numaranız

Telefon Numaranız

MEZUN OLDUĞUNUZ

Üniversite

Fakülte

Bölüm

Varsa Diplomanızın Görseli

İSTEDİĞİNİZ LİSANSÜSTÜ PROGRAM

ERKEK ÖĞRENCİLER İÇİN

Askerlik DurumuYaptıMuafTecilli

Tecilliyseniz Hangi Tarihe Kadar?